Odstranjevanje kapilar in venic na nogah

Za lepše noge

Do rezultata s hitrim in učinkovitim postopkom.

Prednost

Brez brazgotin

Metoda

Neinvazivna

Delo & šport

Takoj

Bolečina

Minimalna

O postopku

Razširjene vene in kapilare na nogah lahko uspešno odstranimo z laserjem, v kolikor so premera do 3 mm. Za obravnavo ene regije potrebujemo približno 10 min. Za popolno odstranitev so ponavadi dovolj 3-4 obiski. Na mestu večjih kapilar in na mestu ven ostane majhna točkasta podplutba, ki vztraja približno 3-4 dni. Pred in po posegom ni posebnih omejitev, v primeru večjih ven pa za nekaj dni svetujemo nošenje elastičnih nogavic. V kolikor boste izpostavljeni soncu, je treba kožo negovati z visokim zaščitnim faktorjem.

Tretman traja odvisno od velikosti, lege in vrste spremembe. Pri posegu lahko začutite blago do zmerno bolečino, ki jo zmanjšamo z istočasno uporabo ledenih oblog in hlajenja, tako da druga vrsta anestezije ni potrebna. Primeren čas za odstranitev je od jeseni do spomladi. Posebna priprava pred obiskom ni potrebna, medtem ko so navodila po tretmanu odvisna od vrste kožne spremembe, ki jo odstranjujemo.

Kako deluje?

Ko laserski žarek usmerimo proti žilni spremembi, se ta selektivno absorbira v pigmentu hemoglobinu. Pri tem nastane toplota, ki nato sproži koagulacijo tkiva in porušenje žilne strukture. Pri manjših kapilarah “žilica” enostavno izgine, pri večjih spremembah pa ostane na mestu spremembe točkasta podplutba, ki jo telo čez nekaj časa samo odstrani.

Pri pregledu

Pri vsakem pacientu sprva opravimo pregled, pri katerem ugotovimo stopnjo in velikost kapilar ter stanje safenofemoralnega ustja. V primeru venske insuficience in prisotnosti varic pred laserjem priporočamo kirurško zdravljenje.

Bogate izkušnje

V Medicini Volovec uporabljamo laser že 15 let, zato smo na tem področju med klinikami z najdaljšimi izkušnjami v Sloveniji.

Cenik

Naziv Opis Cena
Kapilare na nogah 1 področje (5 x 5 cm) 45 EUR
Vene na nogah 1 področje (5 x 5 cm) 65 EUR

Ali se želite naročiti na pregled? Uporabite spodnji obrazec.

Pošlji povpraševanje

Zakaj izbrati nas

Individualen in poglobljen pristop. Najsodobnejša tehnologija. Prijazno osebje z bogatimi izkušnjami. Želja po odličnosti in zadovoljnih pacientih.

Preberi več

Kaj želimo doseči

Poudariti vašo naravno lepoto in ublažiti znake preteklih let na vašem obrazu. Omogočiti, da starate lepše, z več samozavesti in s sijajem, ki izžareva vašo notranjo lepoto.

Preberi več

Novice in ugodnosti

Posebne ugodnosti za paciente. Redne učne delavnice, izobraževanje našega osebja doma in v tujini.

Preberi več