Logo
Mobile menu
Banner image
Introduction

Kratek opis dejavnosti

Predstavitev

Medicina Volovec je center za estetsko in lasersko medicino ter kirurgijo z najdaljšimi izkušnjami v regiji. S pomočjo najsodobnejše tehnologije in na podlagi nenehnega strokovnega izpopolnjevanja ponujamo vrhunske estetske posege, ki so v skladu z najnovejšimi evropskimi in svetovnimi trendi.

Naš cilj je poudariti naravno lepoto in vam omogočiti, da se v svojem telesu počutite še lepši in bolj zadovoljni. Nahajamo se v centru Brežic. V prijetnem in diskretnem prostoru vas čaka strokovno in prijazno osebje, pripravljeno prisluhniti vašim željam. Rezultat dobrega dela so številni zadovoljni pacienti, ki se v Medicino Volovec redno vračajo.

Zakaj izbrati nas.

Individualen in poglobljen pristop. Najsodobnejša tehnologija. Prijazno osebje z bogatimi izkušnjami. Želja po odličnosti in zadovoljnih pacientih.

Naša poslanstvo.

Poudariti vašo naravno lepoto, ublažiti znake preteklih let na vašem obrazu ter s tem omogočiti, da se starate lepše in z več samozavesti.

Naši cilji.

Nenehno se izobražujemo na mednarodnih kongresih in delavnicah. Tako smo nenehno v stiku z najnovejšimi dognanji iz sveta estetske medicine.

Ambulanta

Naše osebje

Staff image

Voditeljica in glavna zdravnica

Lidija Volovec, dr.med., spec. splošne kirurgije

Lidija Volovec dr.med. se je rodila leta 1961 v Brežicah. Osnovno šolo in gimnazijo je končala v Zagrebu, kjer je živela do poroke in preselitve v Slovenijo leta 1983.

Na medicinsko fakulteto se je vpisala leta 1980/1981 v Zagrebu in jo končala z visoko povprečno oceno. Diplomirala je februarja 1987 z odličnim uspehom. Staž je opravila v Splošni bolnišnici Brežice in je bila po strokovnem izpitu septembra 1989 za nedoločen čas sprejeta na kirurgijo bolnišnice v Brežicah, kjer je po šestih mesecih dobila specializacijo splošne kirurgije.

Specialistični izpit je opravila po enaintridesetih mesecih kroženja v KC Ljubljana. Kot specialistka splošne kirurgije je delala na abdominalnem oddelku bolnišnice Brežice.

Od marca 2003 do septembra 2005 je bila zaposlena v Zasebni kirurški ambulanti dr. Sakača v Brežicah, nato pa je ustanovila zasebno podjetje in odprla samoplačniško kirurško ambulanto v centru Brežic. Leta 2004 se je po nakupu Fotoninega DUALIS SP-laserskega sistema začela intenzivno ukvarjati z lasersko kirurgijo. Istočasno je začela tudi dveletno mednarodno podiplomsko specializacijo iz antiaging medicine v organizaciji Evropskega Inštituta za znanstveno antiaging medicino pod pokroviteljstvom Svetovne organizacije za antiaging medicino.

Redno se udeležuje številnih mednarodnih konferenc in 'Hands-on' delavnic za lasersko kirurgijo, estetiko in antiaging medicino, je aktivna članica American Academy of Anti Aging Medicine, European Society for Laser Aesthetic Surgery, World Society of Anti Aging Medicine, International Society of Lipolysis Therapy in mednarodna delegatka World Society of Anti-Aging Medicine za Slovenijo.

Od leta 2006 je trener za Fotono in redno vodi mednarodne delavnice za delo z laserjem, ki se jih udeležujejo zdravniki in zobozdravniki s celega sveta. Od leta 2010 je nacionalni trener za Vistabel botulin toksin in Juvederm hialuronska polnila pri Allerganu ter redno vodi hands-on delavnice za delo s polnili in botulinom.

Pošlji sporočilo
Staff image

Zdravnica

Mia Volovec Dodig, dr.med, specialistka družinske medicine

Mia Volovec Dodig je študirala na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani in diplomirala leta 2013 z odličnim uspehom. V času študija je opravila enoletno izmenjavo - program 5.letnika na Medicinski fakulteti Louis Pasteur Univerze v Strasbourgu. Specialistični izpit iz družinske medicine je z odliko opravila leta 2019.

Estetsko medicino je pod okriljem domače ambulante spoznala zelo zgodaj, namreč že v času študija, saj je redno sodelovala na delavnicah, ki so se odvijale v Medicini Volovec, tako za delo z laserjem kot za delo s polnili in botulinom. Izobrazbo za delo z laserjem je opravila v Fotona Laser&Health Akademiji. Že od leta 2013 se redno udeležuje mednarodnih in domačih kongresov ter naprednih delavnic s področja estetske medicine. V Medicini Volovec se redno ukvarja z lasersko kirurgijo in estetsko dermatologijo, apliciranjem polnil - hialuironska polnila in kalcijev hidroksiapatit, injekcijsko lipolizo, pomlajevanjem z lastno plazmo, mezoterapijo, itd. Od 2022.godine je edukatorica za IBSA Profhilo.

Je glavna avtorica člankov CASE REPORT: Laser Treatment of PWS using a Combination of Q-s KTP and Long-Pulse Nd:YAG Lasers ter Treatment of Venous Malformation of the Oral and Lip Region with Nd:YAG Laser, objavljenih v LA&HA Journal of Laser and Health Academy.

Estetska medicina je veda, ki jo spremljam že od samega začetka svoje kariere in ravno zato sem zgodaj spoznala principe in svojevrstnosti tega področja ter osvojila ključne tehnike. Tako kot vsaka veja medicine, tudi estetska medicina zahteva veliko znanja, veščin in nenehno izpopolnjevanje. Njena posebnost je v tem, da izvabi veliko nasmehov na licih pacientov. Cilj estetske medicine je izboljšati kakovost vašega življenja, pri tem pa vztrajam na osebnem pristopu in naravnih rezultatih. Svoje delo opravljam s srcem, strastjo in spoštovanjem ter pri doseganju ciljev uspešno uporabljam celosten in individualiziran pristop, ki je temelj družinske medicine.

Pošlji sporočilo
Staff image

Zdravnik

Dr. Bojan Grulović, dr.med., spec. ginek. in porod.

Dr. Grulović je zaposlen v SB Brežice na oddelku za ginekologijo in porodništvo, kjer se poleg rednega dela iz ginekologije in porodništva poglobljeno ukvarja z ultrazvočno diagnostiko in vodenjem ploda, nosečnic, žensk v rodnem obdobju, odkrivanjem rakavih obolenj na rodilih in prsih ter s klasično in minimalno invazivno ginekološko kirurgijo.

V Medicini Volovec se ukvarja z ginekološkim laserjem kot najnovejšo in trenutno edino zares uspešno ambulantno metodo zdravljenja sindroma ohlapne nožnice in stresne urinske inkontinence pri ženskah. Dr. Grulović je rojen v Šibeniku leta 1972, kjer je končal osnovno in srednjo šolo. Leta 1996 je končal študij medicine na Medicinski fakulteti v Zagrebu, leta 2002 je končal tudi magistrski podiplomski študij iz biomedicine, prav tako v Zagrebu. Leta 2007 je opravil specializacijo iz ginekologije in porodništva na Ginekološki kliniki v Ljubljani. Po specializaciji je leta 2014 končal še doktorski podiplomski študij iz biomedicine v Ljubljani in pridobil znanstveni naslov doktor znanosti.

Kot asistent na katedri za ginekologijo in porodništvo Medicinske fakultete v Ljubljani aktivno sodeluje v izobraževanju mladih študentov medicine.

»Želja po edukaciji in potovanjih v oddaljene kraje, spoznavanju novih kultur, jezikov in običajev so bili moj vir energije za vsakodnevno delo. Sedaj moja otroka, Filip in Lara, zapolnjujeta ves moj prosti čas.«

Pošlji sporočilo
Staff image

Recepcionarka

Viktorija Velnar

Pošlji sporočilo

Kaj pravijo naše stranke?

Podatkov o strankah ni bilo mogoče naložiti

Lokacija

Medicina Volovec se nahaja v središču Brežic, v poslovni stavbi GASA, nasproti Upravne enote Brežice. V garaži pod ambulanto je za naše paciente vedno na voljo brezplačno parkirno mesto.

Od avtoceste Zagreb-Ljubljana smo oddaljeni le 4km. Iz Ljubljane boste prispeli v 60 minutah.

Svoj obisk v naši ambulanti lahko obogatite z ogledom mesta, ki je znano po srednjeveškem gradu in edinstveni Viteški dvorani. V bližini so vam na voljo odlične restavracije, vinorodna pokrajina Bizeljsko in živahna hrvaška prestolnica.

Arrow left
Arrow right
Location marker

Skala d.o.o.

P.E. Medicina Volovec

Cesta prvih borcev 24

8250 Brežice

Slovenija

Poglejte na Google Maps

Zakaj izbrati nas

Individualen in poglobljen pristop. Najsodobnejša tehnologija. Prijazno osebje z bogatimi izkušnjami. Želja po odličnosti in zadovoljnih pacientih.

Preberi več

Kaj želimo doseči

Poudariti vašo naravno lepoto in ublažiti znake preteklih let na vašem obrazu. Omogočiti, da se starate lepše, z več samozavesti in s sijajem, ki izžareva vašo notranjo lepoto.

Preberi več

Novice in ugodnosti

Posebne ugodnosti za paciente. Redne učne delavnice, izobraževanje našega osebja doma in v tujini.

Preberi več