Logo
Mobile menu
Banner image

Danes sem ponovno razmišljala o eni izmed svojih najljubših tem v estetski medicini – kako napeti obraz brez kirurškega posega. Zdi se, da je vsak dan v ordinaciji nov izziv in priložnost, da pri pacientih poiščem pravo rešitev. Nič ni bolj zadovoljivo kot videti tiste drobne spremembe, ki povrnejo mladost in samozavest, vendar na način, da je videz povsem naraven. Naše vodilo – vsi bodo opazili, nihče ne bo vedel – vedno ostaja v ospredju mojega dela.

Vsak pacient, ki vstopi skozi vrata, je edinstven. Razmišljam o tem, kako je izbira prave metode ključna in vedno prilagojena posamezniku. Ni univerzalne rešitve. Nekateri pridejo z rahlo povešeno kožo, spet drugi z izgubo volumna. Nekateri so popolni kandidati za injekcijske tehnike, kot so HarmoniCA, Radiesse ali Sculptra – ta zadnja, ki temelji na poli-L-laktični kislini, ima res neverjetno dolgotrajen učinek, kar pogosto navduši paciente. Drugi se bolje odzovejo na tretmaje z napravami, kot je Fotona 4D, ali radiofrekvenca z napravo Pelleve. Z navdušenjem pričakujem tudi novo različico slavnega Profhila, Profhilo Structura, ki bo kmalu na voljo v naši ambulanti. Imeli ga bomo med prvimi v Sloveniji. Gre za izjemno inovativno polnilo, ki bo zagotavljalo še večjo elastičnost in naravno polnost kože. Resnično se veselim te novosti.

Pomembno pa je, da z vsakim pacientom vzame čas. Čas za pogovor, pregled, premislek. Postopki za napenjanje obraza niso hitra rešitev, zahtevajo potrpljenje in zaupanje. To zaupanje je ključ, da skupaj dosežemo najboljše rezultate. Naraven videz je naš končni cilj, saj ni nič lepšega kot slišati od pacienta: "Vsi pravijo, da izgledam odlično!"

Seveda pa moram biti tudi realna. Nekateri pacienti pridejo prepozno. Ko je povešenost tkiva že prevelika, moram na subtilen način razložiti, da so nekirurške metode premalo učinkovite za njihove potrebe in da je v takih primerih kirurgija edina prava pot. Takšne situacije so vedno nekoliko bolj občutljive, a vedno poskrbim, da pacienti razumejo, da obstajajo rešitve – samo drugačne. Pomembno je, da vedo, da je cilj še vedno enak: naraven, pomlajen videz.

In tako pride tisto pogosto vprašanje. Pacientka, ki sedi na stolu in čaka, da pripravim vse potrebno za poseg, me z nasmehom vpraša: "Saj ne bom izgledala kot kakšna iz hollywoodskih filmov, kajne?" Z nasmehom jo pomirim: "Ne skrbite, pri nas ste varni – nobenega ‘povlečenega obraza’, obljubim! Ravno prav boste ‘osveženi’ – kot po dobrem dopustu, ne pa po vetrolovu!" 

Danes sem zaključila dan zadovoljna – zavedam se, da je najlepši kompliment, ko pacienti odidejo z lahkim korakom in prepričanjem, da so na poti do boljše različice sebe. Konec koncev, vsi bodo opazili, nihče pa ne bo vedel … razen mene, seveda. 😄

Ostale novice

News image

Navlaženost kože med poletjem

News image

Nasveti za zdravje

Pošlji povpraševanje

Bi se radi dogovorili za pregled? Uporabite spodnji obrazec.

Tel: +386 (0) 41 669 140

Zakaj izbrati nas

Individualen in poglobljen pristop. Najsodobnejša tehnologija. Prijazno osebje z bogatimi izkušnjami. Želja po odličnosti in zadovoljnih pacientih.

Preberi več

Kaj želimo doseči

Poudariti vašo naravno lepoto in ublažiti znake preteklih let na vašem obrazu. Omogočiti, da se starate lepše, z več samozavesti in s sijajem, ki izžareva vašo notranjo lepoto.

Preberi več

Novice in ugodnosti

Posebne ugodnosti za paciente. Redne učne delavnice, izobraževanje našega osebja doma in v tujini.

Preberi več