Logo
Mobile menu
Banner image
Card image

Trajanje

30 min

Card image

Metoda

Klasična

Card image

Šport

Odsvetovan

Card image

Bolečina

Ni prisotna

Zakaj?

Medicinska indikacija za odstranitev znamenj obstaja, ko opazite, da znamenje:

  • hitro raste, spreminja obliko ali barvo,
  • je boleče,
  • ali pa je zakrvavelo.

V tem primeru je potrebno čim prej opraviti pregled pri izbranem osebnem zdravnku ali dermatologu, ki vam bo svetoval glede nujnosti odstranitve. 

Odstranitev je smiselna tudi:

  • takrat, ko se znamenje nahaja na nerodnem mestu, kjer pride lahko do kronične mehanske poškodbe, na primer pod modrčkom ali pod robom spodnjic,
  • zaradi tega, ker je za pacienta estetsko moteče.

O postopku

Gre za klasično kirurško metodo, pri kateri uporabimo skalpel in šive. Področje pred izrezom omrtvičimo z lokalnim anestetikom, zato poseg ni boleč. Neprijetna je le aplikacija anestetika. Ko znamenje izrežemo, ranico zašijemo in jo prekrijemo z vodoodpornim obližem. 

Po posegu se je 14 dni potrebno izogibati športnim aktivnostim in fizičnim obremenitvam. Šive odstranimo pri nas ali pa pri izbranem zdravniku 7. - 14. dan po posegu. Na mestu odstranitve vedno ostane postoperativna brazgotina. 

Vse izrezane preparate pošljemo na patohistološko preiskavo (PHD), pri kateri specialist patolog z mikroskopskim pregledom postavi končno diagnozo znamenja ali kožne spremembe. O izvidu ste obveščeni po pošti ali telefonsko.

Pomembno!

Pacientom, ki jemljejo antikoagulantni ali antitrombocitni zdravila, ni potrebno prilagajati terapije pred posegom.

Details image

Potrebujete pomoč?

Želite izboljšati kvaliteto svoje kože, pa ne veste, kateri tretman izbrati? Naročite se na pregled in dovolite, da vam strokovnjaki svetujemo glede najustreznejše metode.

Details image

Bogate izkušnje

V Medicini Volovec uporabljamo laser že 15 let, zato smo na tem področju med klinikami z najdaljšimi izkušnjami v Sloveniji. Poleg izkušenj, je pogoj za uspeh je dobro razumevanje delovanja laserja in nenehno izobraževanje.

Cenik

NazivOpisCena
Kirurška ekscizija + PHD1 kožna sprememba185 EUR

Cena prvega pregleda je: 50 EUR (specialistični pregled brez posega), 43 EUR (specialistični pregled z izvedenim posegom) ali 30 EUR.

Pošlji povpraševanje

Bi se radi dogovorili za pregled? Uporabite spodnji obrazec.

Tel: +386 (0) 41 669 140

Zakaj izbrati nas

Individualen in poglobljen pristop. Najsodobnejša tehnologija. Prijazno osebje z bogatimi izkušnjami. Želja po odličnosti in zadovoljnih pacientih.

Preberi več

Kaj želimo doseči

Poudariti vašo naravno lepoto in ublažiti znake preteklih let na vašem obrazu. Omogočiti, da se starate lepše, z več samozavesti in s sijajem, ki izžareva vašo notranjo lepoto.

Preberi več

Novice in ugodnosti

Posebne ugodnosti za paciente. Redne učne delavnice, izobraževanje našega osebja doma in v tujini.

Preberi več