Logo
Mobile menu
Banner image
Card image

Prednost

Brez brazgotin

Card image

Metoda

Neinvazivna

Card image

Delo & šport

Takoj

Card image

Bolečina

Minimalna

O postopku

Razširjene vene in kapilare na nogah lahko uspešno odstranimo z laserjem, v kolikor so le-te premera do 3 mm. Za popolno odstranitev so po navadi dovolj 3-4 obiski, ki jih izvajamo v 4 - tedenskih intervalih. Pri posegu lahko začutite blago do zmerno bolečino, ki jo zmanjšamo z istočasno uporabo ledenih oblog in hlajenja, tako da druga vrsta anestezije ni potrebna. Na mestu večjih kapilar in na mestu ven ostane majhna točkasta podplutba, ki vztraja približno 3-4 tedne. 

Primeren čas za odstranitev je od jeseni do pomladi.

Kako deluje?

Ko laserski žarek usmerimo proti žilni spremembi, se ta selektivno absorbira v pigmentu hemoglobinu. Pri tem nastane toplota, ki nato sproži koagulacijo tkiva in porušenje žilne strukture. Pri manjših kapilarah “žilica” enostavno izgine, pri večjih spremembah pa ostane na mestu spremembe točkasta podplutba, ki jo telo čez nekaj časa samo odstrani.

Kakšne so omejitve med posegi?

Pred posegom ni posebnih omejitev, po posegu pa se je potrebno izogibati toplim kopelim, savni, intenzivnem izpostavljanju soncu. V primeru večjih ven za nekaj dni ali celo tednov svetujemo nošenje elastičnih nogavic. V kolikor boste izpostavljeni soncu, je treba kožo negovati z visokim zaščitnim faktorjem.

Details image

Pri pregledu

Pri vsakem pacientu sprva opravimo pregled, pri katerem ugotovimo stopnjo in velikost kapilar ter stanje safenofemoralnega ustja. V primeru venske insuficience in prisotnosti varic pred laserjem priporočamo kirurško zdravljenje.

Details image

Bogate izkušnje

V Medicini Volovec uporabljamo laser že 20 let, zato smo na tem področju med klinikami z najdaljšimi izkušnjami v Sloveniji.

Cenik

NazivOpisCena
Kapilare na nogah1 področje (5 x 5 cm)55 EUR
Vene na nogah1 področje (5 x 5 cm)75 EUR

Pošlji povpraševanje

Bi se radi dogovorili za pregled? Uporabite spodnji obrazec.

Tel: +386 (0) 41 669 140

Zakaj izbrati nas

Individualen in poglobljen pristop. Najsodobnejša tehnologija. Prijazno osebje z bogatimi izkušnjami. Želja po odličnosti in zadovoljnih pacientih.

Preberi več

Kaj želimo doseči

Poudariti vašo naravno lepoto in ublažiti znake preteklih let na vašem obrazu. Omogočiti, da se starate lepše, z več samozavesti in s sijajem, ki izžareva vašo notranjo lepoto.

Preberi več

Novice in ugodnosti

Posebne ugodnosti za paciente. Redne učne delavnice, izobraževanje našega osebja doma in v tujini.

Preberi več