Logo
Mobile menu
Banner image
Card image

Rezultat

Takoj

Card image

Trajanje

30 min

Card image

Delo & šport

Takoj

Card image

Bolečina

Minimalna

Kaj so polnila?

Aplikacija polnil je neinvazivna, nekirurška metoda, s katero lahko upočasnimo znake staranja na obrazu in dlaneh. Polnila so snovi, ki jih vbrizgamo v ali pod kožo. Na teh mestih zapolnijo manjkajoči volumen, zgladijo gube in napnejo kožo. Hialuronska kislina kožo vlaži, ji daje čvrstost in napetost.

S polnili lahko: 

  • odpravimo utrujen izgled, 
  • zmanjšamo gube okoli ust, 
  • povrnemo volumen lic, 
  • pretanke in izsušene ustnice naredimo polnejše, asimetrične ustnice pa naredimo skladnejše, 
  • izboljšamo obliko nosu in brade, 
  • pomladimo regijo okoli oči,
  • pri moških pa lahko poudarimo spodnjo čeljust in jih tako naredimo bolj “moške”.

V Medicini Volovec večinoma uporabljamo polnila na osnovi hialuronske kisline. To so najbolj varna polnila, saj jih lahko raztopimo.

O postopku

Polnilo apliciramo pod kožo s pomočjo kanile ali tanke iglice. Postopek je minimalno boleč, bolečino pa omilimo tako, da kožo pred posegom namažemo s kremo, ki vsebuje lokalni anestetik. To večinoma sploh ni potrebno, saj tudi polnila vsebujejo anestetik, uporabljamo pa še led, s katerim nelagodje pomembno zmanjšamo.

Postopek traja približno 30 minut. Učinek je opazen takoj in traja 8-12 mesecev. Pred posegom ni posebnih priprav, naličite se lahko že nekaj ur po posegu. Doma za nekaj dni svetujemo lokalno hlajenje tretiranega področja. 

Stranski učinki

Najpogosteje se na mestu aplikacije pojavita začasna modrica ali oteklina. Oteklina je najbolj izrazita v naslednjih dveh dneh in ne traja dlje kot 14 dni. Izjemno redek, vendar pomemben stranski učinek aplikacije polnila je zamašitev ene izmed obraznih žil, s čimer lahko pride do poškodbe kože ali tkiva. V tem primeru moramo polnilo raztopiti s posebnim encimom. V kolikor se to naredi pravočasno, ni posledic. 

Tako kot pri vsakem estetskem posegu je zato tudi pri polnilih pomembno, da sledite navodilom po posegu (dobite tudi v pisni obliki) in nas kontaktirate v primeru pojava simptomov ali težav.

Details image

Naše priporočilo

Polnila pogosto kombiniramo z botulinom ali drugimi estetskimi posegi, na primer mezoterapijo, radiofrekvenco ali laserjem. S tem vplivamo na vse šibke točke staranja in obraz celostno pomladimo.

Details image

Potrebujete pomoč?

Želite zablesteti, pa ne veste, kateri tretman je za vas najboljši? Naročite se na pregled in dovolite, da vam strokovnjaki svetujemo glede najustreznejše pomlajevalne metode.

Cenik

NazivOpisCena
Apliciranje polnila1ml350 / 365 EUR
Apliciranje polnilaS350 EUR
Apliciranje polnilaM670 EUR
Apliciranje polnilaL990 EUR
Apliciranje polnilaXL1100 EUR

Cena prvega pregleda je: 50 EUR (specialistični pregled brez posega), 43 EUR (specialistični pregled z izvedenim posegom) ali 30 EUR.

Pošlji povpraševanje

Bi se radi dogovorili za pregled? Uporabite spodnji obrazec.

Tel: +386 (0) 41 669 140

Zakaj izbrati nas

Individualen in poglobljen pristop. Najsodobnejša tehnologija. Prijazno osebje z bogatimi izkušnjami. Želja po odličnosti in zadovoljnih pacientih.

Preberi več

Kaj želimo doseči

Poudariti vašo naravno lepoto in ublažiti znake preteklih let na vašem obrazu. Omogočiti, da se starate lepše, z več samozavesti in s sijajem, ki izžareva vašo notranjo lepoto.

Preberi več

Novice in ugodnosti

Posebne ugodnosti za paciente. Redne učne delavnice, izobraževanje našega osebja doma in v tujini.

Preberi več