Logo
Mobile menu
Banner image
Card image

Trajanje

15 min

Card image

Prednost

Varno

Card image

Delo & šport

Takoj

Card image

Bolečina

Minimalna

O aknah

Akne so najbolj pogosta kožna bolezen, ki pesti predvsem najstnike, a se pojavlja tudi pri odraslih. Akne so lahko so različno velike in tako tudi različno nadležne; od majhnih ogrcev, do večjih vozličev ali pa celo cist. Nastanejo, ko zaradi zunanjih, hormonskih in genetskih faktorjev loj in celice zamašijo izvodilo lojnice. Žleza lojnica nato nabrekne, poči in povzroči vnetje v koži, ki ga vzdržujejo bakterije.   

Pogoste težave z aknami so pravzaprav kronična in nadležna bolezen, ki lahko pomembno vpliva na samopodobo posameznika. Ravno zato je pomembno, da v primeru težav obiščete svojega izbranega zdravnika ali dermatologa.

Kaj lahko storimo, ko se akne “razbuhtijo” po našem obrazu? 

Zdravilne kreme in sistemska zdravila, ki vam jih predpiše dermatolog, so osnova v boju proti aknam. Zdravljenje je odvisno od stopnje aken, je pa vsekakor dolgotrajno. Zdravil ne moremo koristiti trajno, zato so v takih primerih smiselni dodatni ukrepi.

V Medicini Volovec proti aknam uporabljamo kombinacijo 2 postopkov, ki nam omogočajo, da akne v akutni fazi zmanjšamo, jih prej odpravimo in pomagamo pri preprečevanju nastanka brazgotin po aknah.

Kako deluje?

  1. Kožo sprva dobro očistimimo.
  2. S posebnim pilingom odpremo pore ter zamašene lojnice.
  3. Laserski žarek nato usmerimo v predel aken, kjer se absorbira v žlezi lojnici in jo segreje. S tem sprožimo apoptozo/uničenje bakterij, ki vzdržujejo vnetje v aknah.

O postopku

Postopek je neboleč, varen in traja približno 15 minut. Za najboljše rezultate ga ponovimo 4-5 krat v enotedenskih intervalih. V času zdravljenja je potrebno uporabljati ustrezno kozmetiko proti aknam, priporočamo pa tudi splošne ukrepe: primerna prehrana, izogibanje stresu in redno čiščenje obraza.

Details image

Brazgotine po aknah

Kaj pa lahko storim, ko aken nimam več, ostanejo pa brazgotine in vdolbinice na koži? Z laserjem in mikroneedlingom lahko zmanjšamo posledice aken na koži.

Details image

Potrebujete pomoč?

Želite izboljšati kvaliteto svoje kože, pa ne veste, kateri tretman izbrati? Naročite se na pregled in dovolite, da vam strokovnjaki svetujemo glede najustreznejše metode.

Pošlji povpraševanje

Bi se radi dogovorili za pregled? Uporabite spodnji obrazec.

Tel: +386 (0) 41 669 140

Zakaj izbrati nas

Individualen in poglobljen pristop. Najsodobnejša tehnologija. Prijazno osebje z bogatimi izkušnjami. Želja po odličnosti in zadovoljnih pacientih.

Preberi več

Kaj želimo doseči

Poudariti vašo naravno lepoto in ublažiti znake preteklih let na vašem obrazu. Omogočiti, da se starate lepše, z več samozavesti in s sijajem, ki izžareva vašo notranjo lepoto.

Preberi več

Novice in ugodnosti

Posebne ugodnosti za paciente. Redne učne delavnice, izobraževanje našega osebja doma in v tujini.

Preberi več