Logo
Mobile menu
Banner image
Card image

Trajanje

15 min

Card image

Prednost

Varno

Card image

Delo & šport

Takoj

Card image

Bolečina

Minimalna

Kaj je to?

Onihomikoza ali glivična okužba nohtov je najbolj pogosta bolezen nohtov, ki pesti kar 10% prebivalstva. Najpogosteje se pojavi na nohtih prstov na nogi. Čeprav nenevarno, gre za nadležno obolenje, saj so nohti uničeni in imajo neprivlačen videz.

Rešitev

Na voljo so različni tipi zdravljenja: 

  1. lokalno zdravljenje s praški, kremami ipd., ki je večinoma neuspešno,
  2. sistemsko zdravljenje z antimikotiki, zdravili, ki lahko poškodujejo jetra in ki imajo dolgotrajno ter zapleteno shemo jemanja,
  3. lasersko zdravljenje: neboleče, varno in enostavno zdravljenje, pri katerem učinkovito uničimo glivice na nohtih ter jim tako povrnemo zdrav videz.

Kako deluje laser?

Z laserskim žarkom povzročimo segrevanje nohtne plošče in sprožimo uničenje/apoptozo glivic. Imunski procesi telesa nato obnovijo zdravje nohta, tako da z naravno rastjo nov in zdrav noht zamenja bolnega.   

V primerjavi z ostalimi načini zdravljenja onihomikoze ima lasersko ker nekaj prednosti:

  • za razliko od topičnih mazil, ki imajo omejeno kemično difuzijo z laserskim žarkom prodremo skozi vse inficirane predele nohta,
  • nima sistemskega učinka in ne more okvariti notranjih organov.

Postopek je neboleč, popolnoma varen in traja približno 10 min. V času zdravljenja ni nobenih posebnih omejitev. Za popolno ozdravitev okuženih nohtov priporočamo 4 terapije v enotedenskih intervalih, ki jih ponovimo po enomesečnem premoru. Stranskih učinkov ni.

Details image

Potrebujete pomoč?

Želite izboljšati kvaliteto svoje kože, pa ne veste, kateri tretman izbrati? Naročite se na pregled in dovolite, da vam strokovnjaki svetujemo glede najustreznejše metode.

Details image

Bogate izkušnje

V Medicini Volovec uporabljamo laser že 15 let, zato smo na tem področju med klinikami z najdaljšimi izkušnjami v Sloveniji. Poleg izkušenj, je pogoj za uspeh je dobro razumevanje delovanja laserja in nenehno izobraževanje.

Cenik

NazivOpisCena
1 področje (nohti na prstih ene roke ali noge)6 obiskov150 EUR

Pošlji povpraševanje

Bi se radi dogovorili za pregled? Uporabite spodnji obrazec.

Tel: +386 (0) 41 669 140

Zakaj izbrati nas

Individualen in poglobljen pristop. Najsodobnejša tehnologija. Prijazno osebje z bogatimi izkušnjami. Želja po odličnosti in zadovoljnih pacientih.

Preberi več

Kaj želimo doseči

Poudariti vašo naravno lepoto in ublažiti znake preteklih let na vašem obrazu. Omogočiti, da se starate lepše, z več samozavesti in s sijajem, ki izžareva vašo notranjo lepoto.

Preberi več

Novice in ugodnosti

Posebne ugodnosti za paciente. Redne učne delavnice, izobraževanje našega osebja doma in v tujini.

Preberi več