Logo
Mobile menu
Banner image
Card image

Bolečina

Minimalna do zmerna

Card image

Trajanje

30 min

Card image

Metoda

Minimalno invazivna

Card image

Okrevanje

7 dni

Kaj je to?

Blefaroplazma je patentirano zdravljenje odvečne in povešene kože v področju očesnih vek, ki omogoča odpravljanje pomanjkljivosti zaradi katerih so oči videti utrujene in postarane. Z Blefaroplasmo lahko namreč izboljšamo napetost kože zgornjih in spodnjih vek, zmanjšamo maščobne obloge na vekah ter omilimo otekanje v tej regiji. S tem pomladimo očesno regijo in izboljšamo videz obraza.

Gre za minimalno invazivno metodo brez krvavitev in brez šivanja, ki služi kot alternativa klasični kirurški blefaroplastiki. Plazma, ki nastane z ionizacijo plina, ustvarja sublimacijo površinskih tkiv in tako posredno preko stmulacije kolagena ustvarja učinek zategovanja in krčenja tkiva.

Prednosti zdravljenja so: 

  • hitra vrnitev v družabno življenje,
  • ekonomsko cenejši načini zdravljenja kot klasična kirurgija ,
  • varni protokoli in visoka natančnost.

O postopku

Blefaroplasma traja približno 30 minut. Pred tem vsako pacientko namažemo z protibolečinsko kremo ali pa ji injekcijsko apliciramo lokalni anestetik. Nato poteka postopek, ki je podrobneje predstavljen v spodnjem videu. Tretman ponovimo čez en mesec.


Takoj po blefaroplazmi se pojavita rdečina in oteklina, ki sta najbolj izraziti 2. in 3. dan po posegu. Oteklina postopoma popusti in pojavijo se majhne krastice, ki običajno izginejo 4. ali 5. dan po zdravljenju. V naslednjih tednih se koža popolnoma zaceli, v koži se še več mesecev odvija novo nalaganje kolagena. Pred in po tretmaju vsak pacient dobi navodila za nego kože na domu, ki bo omogočil optimalno pripravo in celjenje kože. V redkih primerih lahko rdečica, hipo ali hiperpigmentacije vztrajajo dlje časa. Postopek ponovimo čez 2-3 mesece, rezultati trajajo od 2-4 leta, odvisno od starosti in stanja kože. 

Poseg se ne izvaja v primeru:

  • vnetja kože na tretiranem področju,
  • nagnjenosti tvorjenju hipertrofičnih brazgotin in keloidov,
  • terapije s fotosenzitivnimi zdravili,
  • pri pacientih z ustavljenim pace-makerom ali drugimi elektronskimi napravami ali kovinskimi implantati.

Kdaj izvajamo postopek?

Postopek izvajamo jeseni, pozimi ali zgodaj spomladi, da bi se izognili hiperpigmentacijam po tretmaju zaradi sonca. Pri nekaterih pacientih, ki so zelo nagnjeni h kožnim pigmentacijam, moramo kožo pred posegom predhodno tretirati z mezoterapijo ali visoko potentnim retinolom.

Kdo je kandidat?

Blefaroplazmo še posebej priporočamo ljudem, ki imajo težave z:

  • postarano kožo okoli oči in sočasna kronično otekanje v predelu med spodnjimi vekami in lici / limfedemom ali festuni,
  • blago do zmerno povešenostjo in ohlapno kožo zgornje in/ali spodnje veke.
Details image

Izjemno pomembno

Po posegu se je izjemno pomembno držati navodil zdravnika, ker so ta odločilna za celjenje brez zapletov in dober končni rezultat. Vsak pacient-ka dobi jasna navodila v ustni in pisni obliki pred in po posegu.

Details image

Plasmage

Plasmage nam omogoča zdravljenje raznolikih kožnih nepravilnosti. Uspešno lahko z njim odpravimo gubice okoli ust in v predelu dekolteja, ksantelazme, prav tako lahko z njim izvajamo biostimulacijo tkiva in na ta način pomlajujemo kožo. 

Cenik

NazivOpisCena
BlefaroplasmaObe zgornji ALI spodnji veki650 EUR
BlefaroplasmaObe zgornji IN spodnji veki800 EUR

Pošlji povpraševanje

Bi se radi dogovorili za pregled? Uporabite spodnji obrazec.

Tel: +386 (0) 41 669 140

Zakaj izbrati nas

Individualen in poglobljen pristop. Najsodobnejša tehnologija. Prijazno osebje z bogatimi izkušnjami. Želja po odličnosti in zadovoljnih pacientih.

Preberi več

Kaj želimo doseči

Poudariti vašo naravno lepoto in ublažiti znake preteklih let na vašem obrazu. Omogočiti, da se starate lepše, z več samozavesti in s sijajem, ki izžareva vašo notranjo lepoto.

Preberi več

Novice in ugodnosti

Posebne ugodnosti za paciente. Redne učne delavnice, izobraževanje našega osebja doma in v tujini.

Preberi več