Logo
Mobile menu
Banner image

Voda, koža in poletje

Voda. Izvor življenja. Sestavlja tri četrtine našega planeta, dve tretjini našega telesa. Njen delež v koži ni nič drugačen. Zaradi visokih temperatur, močnega ultravijoličnega sevanja ter vetra je koža med poletjem posebej ogrožena. Dehidrirana koža ima namreč slabše delujočo kožno pregrado in se še hitreje stara. 

Najboljši način, da učinkovito, vidno in hitro zagotovimo ustrezno hidracijo kože med poletjem, je, da vplivamo na njeno globljo plast, kjer poteka vsa “proizvodnja z logistiko”. To je dermis. Če vanj vstavimo ustrezne snovi, kot so hialuronska kislina in polinukleotidi, smo dosegli dvoje: delci aktivnih učinkovin bodo takoj nase vezali vodne molekule, prav tako pa bodo v sledečih tednih izboljšali delovanje majhnih kožnih tovarnic, ki jih imenujemo fibroblasti. Koža bo nato lahko sama poskrbela za proizvodnjo aktivnih vlažilcev v dermisu in epidermisu ter se bo lažje borila proti prostim radikalom, ki jih povzroči izpostavljanje soncu. 

Mastelli polinukleotidi, ki sprožijo zgoraj opisane procese, imajo dokazane učinke, ki so navedeni v mnogih znanstvenih študijah, vendar kar mene osebno najbolj navduši, so zadovoljni pacienti. Zato je za vse ljubitelje lepe in sijoče kože zmagovalna terapija za nego kože pred, med in po poletju Mastelli Newest, ki vsebuje polinukleotide in hialuronsko kislino. Za tiste, ki se borite s hiperpigmentacijami, pa posebej priporočam Xela Rederm mezoterapijo, saj bo jantarna kislina v kombinaciji s hialuronsko poskrbela tudi za melanocite, ki proizvajajo pigment in “pomirila” njihov odziv na sonce. Tako Newest kot Xela Rederm apliciramo v kožo s tanko iglico. Gre za hiter in, kar je zame kot zdravnico najpomembnejše, izjemno varen postopek. Rezultati pa so boljši in trajnejši kot tisti s katerokoli kremo.

V času, ko zaradi socialnih medijev in filtrov nastajajo novi trendi, nekaj vseeno ne bo nikoli izšlo z mode. Biti zdrav in imeti zdravo kožo. Ustrezna hidriranost kože je del tega koncepta in zahvaljujoč znanosti imamo dandanes na voljo učinkovite metode, ki ščitijo kožo tudi v najbolj zahtevnih mesecih. Le kaj bi za tak tretman storila prelepa Kleopatra!

Ostale novice

News image

Nori popusti za konec poletja

News image

Nasveti za zdravje

Pošlji povpraševanje

Bi se radi dogovorili za pregled? Uporabite spodnji obrazec.

Tel: +386 (0) 41 669 140

Zakaj izbrati nas

Individualen in poglobljen pristop. Najsodobnejša tehnologija. Prijazno osebje z bogatimi izkušnjami. Želja po odličnosti in zadovoljnih pacientih.

Preberi več

Kaj želimo doseči

Poudariti vašo naravno lepoto in ublažiti znake preteklih let na vašem obrazu. Omogočiti, da se starate lepše, z več samozavesti in s sijajem, ki izžareva vašo notranjo lepoto.

Preberi več

Novice in ugodnosti

Posebne ugodnosti za paciente. Redne učne delavnice, izobraževanje našega osebja doma in v tujini.

Preberi več